Kuskus s uzenou makrelou, pomerančem a polníčkem

Ingredience pro 4 osoby:

Kuskus (200 g)
1 pomeranč – vymačkaná šťáva
3 lžíce vinného octa
1 lžíce cukru
1 červená cibule
100 g polníčku
3 lžíce olivového oleje
Uzená makrela (200 – 250 g)
Sůl, pepř

  • Kuskus připravit dle návodu na sáčku.
  • Hotový načechrat vidličkou.
  • Smíchat šťávu z pomeranče, ocet, cukr a olej.
  • Připravený dresink smíchat s kuskusem a přidat na drobno nakrájenou cibuli.
  • Nakonec smíchat s masem z makrely (pozor na kosti) a s polníčkem, dle chuti osolit a opepřit.

Máte-li rádi ředkvičky, lze je do salátu přidat nakrájené na kousky – dodají mu pěknou barvu a zajímavou chuť.