Jahody s mátou a šlehačkou

Červenými kráskami se to teď všude jenom hemží, jsou plné vitamínů a vznikla díky nim už nejedna láska. Proto se nebojte je připravovat v několika variacích. Jednou z nich může být lehké potěšení s mátou a šlehačkou.

Pro 4 osoby:

400g jahod 200g smetany na šlehání 3 lžíce javorového sirupu čerstvá máta

  • Připravte si větší mísu a čtyři menší mističky. Jahody odstopkujte, omyjete, osušte a nakrájejte na malé kousky, které dáte do mísy. K jahodám přidejte omytou a na drobno nakrájenou mátu.
  • Vše zalijte javorovým sirupem a promíchejte. Poté naservírujte do mističek.
  • Smetanu ušlehejte dotuha a zdobte na jahody. Šlehačku můžete ještě pokapat javorovým sirupem, záleží na vaší chuti.

Tip: Pokud nechcete šlehačku, můžete ji nahradit plátky kokosu, který smícháte se vším ve velké míse.