Ovocné košíčky s čokoládovým krémem

Na zhruba 30 košíčků

Těsto: 200 g hladké mouky 150 g másla 70 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 2 žloutky citrónová kůra

Krém: 180 g hořké čokolády 2 žloutky 1 lžíce rumu nebo Bailey´s špetka soli 125 ml silné horké kávy sezónní ovoce na ozdobu

 

  1. Troubu předehřejte na 150 °C. Formičky na košíčky vysypte hladkou moukou. Na vále zadělejte těsto a dejte ho na chvíli vychladnout do ledničky. Pak postupně vymačkávejte košíčky těstem, tak aby ho tam bylo co nejméně. Před pečením hotové košíčky propíchejte vidličkou na dně. Pečte zhruba 15 minut. Dozlatova.
  2. Do mixéru dejte všechny suroviny na krém kromě kávy a mixujte. Poté postupně přilévejte horkou kávu, dokud není krém hladký.
  3. Krém nalévejte do vyklopených a vychladlých košíčků. Ovocem můžete nejenom zdobit, ale i nejdříve dát do košíčku. Plné košíčky musí tuhnout minimálně hodinu a půl.