Třešňová bublanina

Čas sladkých třešní a jahod právě vrcholí, využijte toho a upečte si dobrou bublaninu.

2 a 1/4 hrnku cukr krystal
6 vajec
3/4 vanilkového cukru
3/4 hrnku oleje
4 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
3/4 prášku do pečiva
500-700 g třešní bez pecek

* Troubu nastavíme na 150 °C, vymažeme hluboký plech rozpuštěným máslem a vysypeme hrubou mouku. Připravíme si dvě větší mísy. Do jedné nasypeme oba cukry a žloutky, do druhé bílky.

  • Žloutky s cukrem mícháme metlou ručně do té doby, než se cukr částečně rozpustí, směs zesvětlá a bude nadýchaná. Poté přidáme olej, mouku smíchanou s kypřícím práškem a zlehka mícháme vařečkou do tuhého těsta.
  • Vyšleháme sníh, který přidáme k těstu. Pomalu a důkladně zapracujeme. Těsto nalijeme na plech a přidáme omyté třešně bez pecek. Pečeme asi 35 minut.